Turun Nia White Belt-osallistujia kesäkuussa 2015. Kuva: Maria Sundström.

Lisää Niaa omaksi iloksi? Ohjaajaksi?


Kun workshopit, lyhytkurssit tai viikkotunnit eivät enää tyydytä Nia-nälkääsi, tai halutessasi ohjaajaksi, voit hakeutua viikonmittaiseen Nia White Belt-koulutukseen. Myöhemmin voit halutessasi myös kamppailulajien lailla edetä vyötasolta toiselle (lisää niistä alla) - sillä erolla tosin, että Niasta puuttuu vyökokeet ja suorittaminen. Nia-koulutuksesta hyötyy niin harrastuksesi, yksityiselämäsi kuin työelämäsikin - saamasi työkalut tukevat kehon, mielen ja sielunkin toiminnallisuutta ja hyvinvointia.

Koulutuksista vastaavat kansainväliset Nia Trainer-kouluttajat. Dakinian lempiyhteistyökumppani vuosien varrelta on monelle harrastajalle tuttu Ann Christiansen, jonka pohjoismaisen humoristinen ja kannustava opetustyyli yhdistettynä laajaan kehontyönkokemukseen on silkkaa kultaa.


Suomen edellinen Nia White Belt järjestettiin Turussa 1-7.6.2019.

Seuraavan koulutuksen ajankohta on tällä hetkellä edelleen avoin.
 

Koulutuksen hinta on n. 1600 euroa. Hinta koostuu ilmottautumisen yhteydessä maksettavasta rekisteröitymismaksusta (500 dollaria, eli n. 436 euroa) sekä noin kuukautta ennen koulutuksen alkua laskutettavasta koulutusmaksusta (1099 dollaria, eli noin 959 euroa + alv.). Koulutusmaksuun sisältyy (englanninkielinen) opetus ja opetusmateriaali, todistus sekä koulutuksen aikana pidetyt tunnit.


Koulutuskieli on englanti, tulkkausapua on saatavilla.


Koulutuksen tuottajana vastaan myös mieluusti kysymyksiisi.
Minna Aalto, minna(a)dakinia.fi

Nian vyötasot

Ensimmäinen vyötaso on Nia White Belt, mikä on edellytys myös ohjaamiselle. Valkoisen vyön koulutuksessa keskityt kehollisuuteen ja aisteihin. Käsiteltäviä aiheita ovat muiden muassa tanssi, tietoisuus, anatomia, filosofia ja musiikki - Nia-näkökulmasta tietenkin.

Seuraavat vyötasot ovat järjestyksessä Blue Belt (teemana kommunikaatio) Brown Belt (teemana energia) ja Black Belt (teemana luovuus). Lisäkoulutuksiin lukeutuva Green Belt on erityisesti ohjaaville suunnattu, tekniikkaa painottava kokonaisuus. Vyötasokoulutusten lisäksi Nia tarjoaa muutamia lyhyempiä koulutuskokonaisuuksia, ja nykyään myös Nia sekä First että Second Degree Black Belt, joihin voit tutustua Nian englanninkielisillä pääsivuilla.

Jokaisessa koulutuksessa huomioidaan kehon lisäksi mieli, tunnekeho ja nimeämätön henkinenkin puoli. Kehollisuus kulkee punaisena lankana läpi koulutusvaiheiden, ja keho on lähtöruutu johon Niassa jatkuvasti palataan.

 

Nia White Belt -kouluttaja Ann Christiansen syntyi Ruotsissa. Hän asuu ja työskentelee maailmanmatkaamisensa lomassa Saksan Hampurissa. Hieronta- ja kinesiologiataustan lisäksi Annin ura sisältää olympiatason uimista Ruotsin edustajana Los Angelesissa vuonna 1984. Ann työskenteli muun muassa stressinhallinnan, chakra healingin, ääniterapian ja vyöhyketerapian parissa 10 vuotta ennen Nian löytämistä vuonna 1997. Nian myötä hänestä tuli ensin Saksan ensimmäinen Nia-ohjaaja ja sittemmin maailmanlaajuisesti pidetty ja arvostettu kouluttaja. Ann kouluttaa Niassa kaikkia vyötasoja.

Koulutuksesta sanottua

 

White belt -koulutus oli silmät avaava kokemus monella tapaa. Muistan miettineeni viikon jälkeen, että "jokaisen pitäisi käydä tämä, vaikka ei Niaa harrastaisikaan!" :) Todella laadukas koulutus on hintansa arvoinen panostus omaan itseen.

Hanna, Nia Blue Belt

 

Kun kuulin vuonna 2006 Niasta ja tulevasta White Belt -koulutuksesta Oulussa, seurasin vaistoani ja lähdin koulutukseen ilman minkäänlaista kokemusta lajista. Olen onnellinen, että seurasin vaistoani, koska kokemus oli mullistava. Vaikutuin lämpimästä ilmapiiristä, joka White Beltillä vallitsi ensimmäisestä päivästä lähtien. Jännitti, mutta olo oli turvallinen. Nian kautta olen myös vuosien varrella opetellut uudenlaisen elämänasenteen. Kaikki on mahdollista, kun vain uskallan kuunnella sydäntäni ja seurata unelmiani. Pikkutyttönä vaaleanpunaisessa tutussani haaveilin tanssinopettajan työstä - nyt opetan tanssia ja kehonhuoltoa päätoimisesti ja työskentelen omassa yrityksessä itseni esimiehenä.

Jennika, Nia Black Belt -opettaja

Toin rakkaan harrastukseni Nia-tanssin Kuopioon, vuonna 2005. Tutustuin siihen Hampurissa Ann Christiansenin ohjauksessa, ehkä vuosi oli 2001.

White Belt -koulutus 2004 merkitsi minulle uutta ajanjaksoa elämässäni. En ollut ohjannut ryhmiä aikaisemmin, joten WB oli minulle myös hyppy tuntemattomaan, mutta jollain tapaa tiesin, että tämä minun pitää tehdä. Nyt kymmenen vuoden kokemuksella, kerran viikossa Nia-ohjaajan roolissa, voin sanoa etten päivääkään vaihtaisi pois. Minusta tulee Nia-tanssin kautta aina vähän parempi ihminen ja jaksan taas arkea. Nautin ohjaamisesta, opin siitä aina jotakin uutta ja kun pystyn välittämään hyvää oloa ympärilleni, tunnen olevani oikeassa paikassa, oikeaan aikaan.

Kristiina, Blue Belt

 

WB oli tärkeä askel rohkaisemaan minua elämänmuutoksessani. Se opetti minut etsimään liikkumisesta mielihyvää, mikä avasi uuden näkökulman elämään: minulla on lupa yleisestikin ohjautua mielihyvästä eikä niinkään velvollisuudentunteesta ja toisten odotuksista lähtien.

Satu Elina, Nia Black Belt

 

 

Göteborgissa käymäni Ann Christiansenin White Belt antoi minulle kansainvälisen ystäväverkoston lisäksi huikean tanssillisen, kehollisen ja itseilmaisullisen kokemuksen. Se vahvisti luovuutta sekä itsetuntemusta ja yllättävintä minulle oli, miten mahtava energia ryhmässämme syntyi - suosittelen!

Hanna, Nia White Belt

 

Suomen ensimmäinen White Belt merkitsi minulle hyppyä täysin tuntemattomaan, uudenlaiseen elämään. Päästin kokonaisvaltaisen kehollisuuden osaksi minua ja sain mahdollisuuden tienata rakkaalla harrastuksellani: win-win! Oli upeaa saada ystäviä, joiden kanssa voin luottaa siihen, että he eivät ota asioita henkilökohtaisesti, he eivät tee oletuksia, he puhuvat aina totta ja tekevät aina parhaansa.

Sanna, Nia Brown Belt

© Dakinia   |  Minna Aalto, 2014-2019